Attestenstaking

Bijgewerkt: 12 dec 2020

Jullie huisartsen zijn in staking. We zullen jullie natuurlijk steeds goed blijven verzorgen en daarom beperken we ons tot een attestenstaking.


Als artsen hebben wij sowieso al veel administratieve last, in deze uitzonderlijke tijden is daar een karrevracht bijgekomen. Veel administratie heeft te maken met jullie gezondheid; bv. het verwerken van medische verslagen, onderzoeken,... in jullie dossier. Dit soort zaken zullen wij natuurlijk met heel veel professionaliteit en beroepseer blijven doen. We zijn ervan overtuigd dat een goed medisch dossier belangrijk is voor goede lange termijn gezondheidszorg.


Maar heel veel andere administratie heeft niets met goede gezondheidszorg of überhaupt geneeskunde te maken. Enkele voorbeelden: verschillende types afwezigheidsattesten die voor één specifieke beroepsgroep gelden (Certimed, Medex, Politie, HR Rail, schoonmaakdiensten..), het quarantaine-attest bij niet-zieke mensen, attest vertrouwelijke afwezigheid die afgewezen wordt omdat het logo van de verkeerde mutualiteit er staat, 'medische keuringen' ivm geschiktheid om te werken in het onderwijs, de voedingssector, jagen/vissen, schaakclubs...


Daarom zullen vanaf nu maar 1 standaard attest ivm afwezigheid meegeven en verwijzen we voor het quarantaine-attest naar de info-lijn 02/214 19 19.

Zogenaamde medische keuringen die op geen medisch-wetenschappelijke basis steunen worden niet meer afgeleverd.


Deze actie is natuurlijk niet ontsproten uit onze eigen kokers en is geen actie van deze praktijk alleen. Meer info hierover vind je op de website van onze beroepsvereniging en bij de drijvende kracht achter deze actie: Jong Domus

een mooi opiniestuk over de soms kafkaëske toestanden vind je hier